Uppgradera till Windows 7

Uppgradera till Windows 7? Att uppgradera från Windows Vista till Windows 7 behöver inte vara krångligt. Här ser du hur du går tillväga för att ta reda på om din dator håller måttet och vilken version du kan uppgradera till.

Funderar du på att uppgradera till Windows 7 från Windows Vista? Då ska du ta och läsa igenom följande artikel innan du införskaffar Windows 7.

Kan jag uppgradera till Windows 7?

Det som avgör om du kan uppgradera till Windows 7 beror dels på vilken version av Vista du har installerad men även på vilken hårdvara du har i datorn. Har din dator klarat av Windows Vista så kan man vara ganska säker på att din dator även klarar av Windows 7.

Men det är inte bara version och hårdvara som styr, du har säkerligen en hel del program installerade och självklart vill du att de ska fungera även efter uppgraderingen.

För att testa hårdvara och program så ska du först köra Windows Upgrade Advisor för att vara säker på att du inte råkar på problem vid en eventuell uppgradering.

Vilken version kan jag uppgradera till?

Som jag skrev ovan så har även din nuvarande version en viktig roll i uppgraderingen. Du kan inte uppgradera hur som helst. I tabellen nedan ser du vilken version du kan uppgradera till beroende på vilken version av Vista du har installerad.

[table “11” not found /]

Att tänka på är att du bara kan uppgradera till samma systemtyp. Dvs 32-bitars Vista till 32-bitars Windows 7. Du kan alltså inte uppgradera till 64-bitars om du haft 32-bitars innan.

Vet du inte vilken version eller systemtyp du har idag kan du läsa detta tips som även fungerar för Vista:
Ta reda på vilken version och systemtyp du har

Läs mer här om hur du hittar billigt Windows 7

Installera Windows 7

Om du har kommit så långt att din hårdvara och dina program fungerar med Windows 7 är det dags för att uppgradera Windows Vista.

Det som är bra med att uppgradera till Windows 7 är att alla dina program och inställningar kommer att behållas och vara kvar när du sen kör Windows 7.

Enligt Microsoft finns det en del saker som du ska tänka på innan du uppgraderar:

  • Se till att Service Pack 1 eller 2 för Vista är installerat
  • Uppgradera ditt antivirusprogram men avaktivera det under uppgraderingen. Glöm inte att aktivera det igen efter uppgraderingen
  • Om du använder fingerläsare för att logga in på din Vistadator, ta reda på vilket lösenord du använder för du behöver det när du ska logga in första gången efter uppgraderingen

Stoppa i Windows 7 installations CD, klicka på setup.exe

När du kommer till dialogrutan Vilken slags installation vill du utföra är det viktigt att du klickar Uppgradering, annars blir det inte en uppgradering utan en nyinstallation.

Fortsätt uppgraderingen av Windows 7

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.