Starta fler instanser av aktivt program i Windows 7

Så här gör du för att starta fler instanser av ett redan aktivt program.

När man försöker starta ett program, genom att klicka på dess ikon i aktivitetsfältet, som redan är startad, får man i Windows 7 upp fönstret på den redan startade instansen. Så här gör du för att komma undan med problemet.

Starta fler instanser av ett redan aktivt program

För att starta en ny instans ska du istället klicka på programikonen genom att använda scrollhjulet, eller den mellersta musknappen om du saknar scrollhjul. Då öppnas istället en ny instans av programmet.

4 Kommentarer

 1. Shiiit. Att jag missat det där. :D
  Skäms ungefär lika mkt som när jag kom på att jag totalt missat ”CTRL+SHIFT+ESC” för snabb tasmgr – under alla dessa år!!

 2. Ok, det är bra! Men om man vill ha den nya instansen som en ny/egen ikon i aktivitetsfältet då? Dvs så den inte grupperar sig under den redan existerande ikonen i aktivitetsfältet, utan har två ikoner av samma program, men två olika instanser.

 3. För att förklara.
  Jag kör CAD på två skärmar och gillar att ha separata instanser på varsin skärm. Tyvärr så grupperar sig alla öppna CAD-filer under samma ikon i aktivitetsfältet. Detta är rätt irriterande när många filer är öppna samtidig då det blir svårt att få överblick över vilken fil som är öppen under vilken instans.
  Nu blir det inte så problematiskt med två instanser då det är enkelt att tabba genom filerna, men när jag har 3 eller 4 instanser öppna kommer problemen.
  Antingen finns det en snygg lösning för detta i windows, eller så får jag skaffa en tredje skärm!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.