Spela gamla spel på en ny dator med Windows

Om du har spelat dina klassiska favoritspel länge, men nyligen har uppgraderat till en ny dator med Windows, finns det fortfarande sätt att fortsätta spela dem. Med rätt programvara är det möjligt att ladda ner och spela gamla spel på din nya dator. Här är stegen:

1. Först installerar du lämplig emulator för den typ av spel som du vill ladda ner. Emulatorer gör det möjligt för datorer att köra program som är utformade för andra plattformar eller operativsystem. För att ta reda på vilken emulator som är bäst lämpad för dina behov kan du söka på nätet med hjälp av fraser som ”emulator” och namnet på det spelsystem du vill emulera (t.ex. ”Super Nintendo emulator”).

2. När du har installerat emulatorn laddar du ner spel-ROMs. ROM står för ”Read Only Memory” och är en fil som innehåller data från en gammal videospelskassett eller skiva. ROM innehåller all spelkod, grafik, ljud och andra data.

3. När du har laddat ner de lämpliga ROM-filerna måste du kopiera dem till datorns hårddisk eller en extern lagringsenhet. Du kan göra detta genom att ansluta en extern enhet via USB eller använda molnlagringstjänster som Dropbox eller Google Drive.

4. Slutligen öppnar du ditt emulatorprogram och pekar det till den plats där du sparade ROM-filerna på datorn eller den externa lagringsenheten. Detta bör göra det möjligt för emulatorn att köra spelen ordentligt när du väljer dem i emulatormenyn.

Varför du inte kan spela de gamla spelen längre

Microsoft har på senare tid gjort en rad förändringar i sina operativsystem, inklusive att ersätta de klassiska inbyggda spelen som fanns i Windows 7 och tidigare versioner med mer avancerade och moderna applikationer. Detta har inneburit att många av de spel vi kände igen från vår barndom, och som var en viktig del av vår uppväxt, har tagits bort från operativsystemet.

En del av de gamla spelen finns fortfarande tillgängliga som installerbara appar i Microsoft Store, men dessa spel är inte riktigt likadana som originalen och ger inte samma känsla av nostalgi och retrokänsla. Många människor har saknat dessa spel och har längtat efter att kunna spela dem igen på sin dator.

Lyckligtvis finns det en lösning för att ta tillbaka den gamla upplevelsen av de klassiska spelen. Genom att installera de klassiska spelen på en ny dator kan du återuppleva de spel du kände igen från din barndom. Detta är en enkel installation som fungerar på alla moderna Windowsversioner från Windows 8 och uppåt, inklusive Windows 11.

Det finns många olika spel att välja mellan, som Harpan, Spindelharpan, Purble Place, MS Röj, Mahjong Titans, Hjärter, Chess Titans och Kungen. Dessa spel var en stor del av vår barndom och många av oss har minnen av att spela dem i timmar på våra datorer. Genom att installera dessa spel kan du återuppleva dessa minnen och få möjlighet att spela dessa klassiska spel igen.

Finns det spel på nya datorer?

På nya datorer med Windows 10 finns det många olika spel att välja mellan, både gratis och betalningsspel. Du kan hitta dessa spel genom att gå till Microsoft Store, som är en inbyggd app på din dator. I Microsoft Store finns ett brett utbud av spel att välja mellan, inklusive olika typer av datorspel, mobilspel, konsolspel och mer.

Det finns spel för alla åldrar och intressen, så oavsett om du är intresserad av action, äventyr, strategi, sportspel eller något annat, finns det säkert något spel som passar dig. Du kan också välja att köpa och ladda ner spel från Microsoft Store, eller så kan du spela gratisspel som finns tillgängliga.

Det är också viktigt att notera att det finns möjlighet att installera andra spel på din dator, även om de inte finns i Microsoft Store. Du kan till exempel installera spel som du har köpt på en annan plattform, eller så kan du spela spel som du har laddat ner från internet. Se bara till att du följer eventuella anvisningar och föreskrifter för att göra det på ett säkert sätt.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.