Snabba upp din dator

Snabba upp din dator kan du göra på flera sätt. Här får du flera tips och guider på hur du kan göra för att öka din dators prestanda.

Att snabba upp sin dator är det många som vill göra med sin dator. Många upplever att datorn blir segare ju äldre den blir och det stämmer i många fall.

Här får du tips på hur du kan göra för att snabba upp din dator och på så sätt öka prestandan och få ut mer av din dator.

Optimera en ny dator

När man köper en dator på någon av de stora kedjorna som OnOff, Elgiganten och Media Markt så följer det oftast med en hel hög med program som är redan installerade. För att snabba upp och rensa din dator kan du använda PC Decrapifier.

Läs mer: Optimera din nya dator

Defragmentera hårddisken

Ju mer du använder din dator desto snabbare kommer filerna på hårddiskarna att bli uppdelade i fragment. Det gör att dina filer läses in långsammare med tiden. För att råda bot på detta är det bra att defragmentera hårddiskarna regelbundet.

Läs mer: Defragmentera hårddisken i Windows 7

Stäng av onödiga tjänster

En dator med Windows 7 har en massa tjänster igång. Många av dessa tjänster används inte av alla och kan då stängas av för att utnyttja datorns prestanda till annat.

Läs mer: Stäng av tjänster och snabba upp Windows 7

Minska datorns uppstartstid

Vill du ha snabbare uppstart av Windows 7? Med detta enkla tips gör du din dator ännu snabbare vid uppstarten.

Läs mer: Snabbare uppstart av Windows 7

Avaktivera Aero

Har du en lite äldre dator kan du få en prestandaökning om du avaktiverar Aero gränssnittet. Vill du inte avaktivera det helt kan du snabba upp det istället, genom att stänga av glaseffekten.

Läs mer: Avaktivera Aero i Windows 7
Läs mer: Snabba upp Aero

En kommentar

  1. Eller lägg in linux helt enkelt :)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.