Om WindowsTips.nu

Vem är jag?

Jag som driver windowstips.nu heter Niklas och är en mycket teknik- och datorintresserad person. Datorintresset började med Commodore 64 och har sen dess hängt kvar.

Historien bakom sajten

Både i jobbet och privat stöter jag på människor som råkat ut för olika problem med Microsofts operativsystem. Oftast är det små problem, men det kan vara tillräckligt för att man ska bli irriterad och det är inte alltid man finner en lösning snabbt.

Tidigt år 2007 fick jag därför en idé till att starta en tipssida för Microsofts operativsystem som fanns då, nämligen Windows Vista. Resultatet blev sajten vistatips.se som dock gick i graven 2017, då Windows 7,8 och 10 tar allt större andelar på användares datorer.

vistatips.se såg dagens ljus i början av april 2007 och blev snabbt populär. Från 192 besökare under april 2010 till hela 9 338 besökare under december 2010. Detta taggade mig att fortsätta skriva tips och guider och jag tog beslutet att skapa ytterligare en sajt för Windows 7 när det släpptes. Den nya sajten fick namnet windows7tips.se.

windows7tips.se levde inte kvar allför länge då jag tog ytterligare ett beslut att samla alla sajter under en och samma domän, och vips så var windowstips.nu född.

I slutet av mars 2013 så fick sajten ett ansiktslyft med ett snyggare och mer modernt utseende.

Som mest har sajten haft 36 868 besökare under en månad och det var i oktober 2012.

Syftet med sidan?

Att sprida kunskap om vanliga och ovanliga problem som man stöter på i Windowsvärlden.

Målet är också att tipsen och guiderna ska var enkla att följa, och att både avancerade användare och nybörjare ska ha nytta av innehållet på sajten.

Tack för ditt besök!