Vad är och hur fungerar Microsoft Office?

Microsoft office är en samling datorprogram du kan göra i princip vad du helst med. I den här artikeln berättar vi bland annat vilka program som inkluderas, samt vad du kan göra med dem.

Vilka är det som använder Microsoft Office?

Personer som köper Microsoft Office är i regel vanliga privatanvändare som har ett hemmakontor där de vill kunna jobba på ett effektivt sätt. Det är exempelvis en dålig idé att skriva en bok i Microsoft WordPad, men i Microsoft Word (som är en del av office-paketet) går det däremot utmärkt.

En annan viktig målgrupp är företagsanvändare. Det är mycket vanligt att såväl små som stora företag använder Microsoft Office-produkter i sina IT-miljöer.

Exempel på plattformar där du kan använda Microsoft Office

Exempel på program som inkluderas i Microsoft Office-paketet

  • Word, som är en kraftfull och populär textredigerare.
  • PowerPoint, som är ett presentationsprogram.
  • Excel, som är ett kalkylprogram. 
  • OneDrive, som är en lagringsplattform där du kan spara saker i molnet.
  • Publisher, där du bland annat kan skapa snygga tidningar.
  • Outlook, som är ett e-postprogram.
  • Access, som är ett dataorganiseringsprogram.  

En kort historik gällande Microsoft Office

När Officepaketet släpptes för första gången kunde du inte ladda ner programmen på nätet. Du var nämligen tvungen att köpa dem på skiva (CD-ROM) eller diskett, för att således kunna använda dem på din dator. 

Numera är det molnbaserad teknik som gäller. Att ladda ner Microsoft Office går i regel på bara någon kvart, och alla data (såsom dokument och filer) kan sparas i molnet. Idag är det alltså främst Office 365 som är mest populärt, men du kan fortfarande köpa Microsoft Office om du inte vill knyta dig mot Microsofts onlinetjänster.

Avslutnignsvis vill vi förtydliga att det är Microsoft Word som är det mest populära programmet i Microsoft Office-paketet. 

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.