Allt om Microsoft Word

Vad kan du göra med Microsoft Word och varför är detta ordbehandlingsprogram så populärt? Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Vad är Microsoft Word?

Microsoft Word är ett ordbehandlingsprogram som inkluderas i Office-paketet. Den första upplagan av programmet släpptes 1983, och detta program har varit mycket populärt redan från det första släppet fram till idag. 

Microsoft Word – från början till idag

1983 till 1989

Microsoft Word härstammar från ett annat ordbehandlingsprogram, Bravo, som i sin tur var den första ordbehandlaren med ett grafiskt gränssnitt. 

Under de tidigaste åren var den främsta konkurrenten WordPerfect, som med handen på hjärtat inte var ett lika bra program som MS Word. Microsofts ordbehandlingsprogram var även först med att introducera fet stil och kursiv stil, så allt som allt sprang MS Word varv runt WordPerfect.

Under dessa år släpptes Microsoft Word i 4 versioner, alltså 1, 2, 3 och 4. Den fjärde versionen som i sin tur lanserades år 1989 var den som sålde bäst och blev den hitintills största kassakon för Microsoft.

1990 till 1995

Microsoft Word 1990

Från 1990 och 1995 släpptes Word 5 och Word 6, som i sin tur kostade omkring 5 000 kr styck. På Mac var MS Word fortfarande marknadsledande vid den här tiden, men på Windows såg det lite värre ut. 

Den första Word-versionen som delade kod med både Windows och Mac släpptes 1994 och beskylldes för att vara långsam, ful samt en riktig minnestjuv. 

Läs mer: Köp windows 10 billigt

1995 till idag

Microsoft Word 2022

Googla fram en dator från 1995. 

Ganska ful va? 

Jag misstänker att du håller med. 

Samma sak var det med Word från 1995. 

Dagens Microsoft Word har ett snyggt gränssnitt och du kan även samarbeta med kollegor och vänner online om du så vill. Microsoft Word är alltså en helt fulländad produkt som egentligen inte har någon superstark rival. 

Google har Google Docs, Apple har Pages men allt som allt är Word ohotad ledare när det kommer till att erbjuda ett ruskigt bra ordbehandlingsprogram.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.