Allt om Microsoft OneDrive

Vad är OneDrive och vad kostar det att ha ett konto på den tjänsten? I denna artikel svarar vi på de frågorna och många fler.

Vad är OneDrive?

OneDrive är ett molnlagringsprogram från Microsoft som gör att du kan lagra dina filer på internet, det vill säga i molnet i stället för på den lagring du har på din dator. Med OneDrive får en begränsad mängd lagring utan att du behöver betala någonting, men behöver du lagra större mängder data behöver du betala.

Hur mycket kostar OneDrive?

OneDrive kostar från 0 till cirka 1 200 kr per månad. Det exakta pris du betalar beror bland annat på vilka program som inkluderas, samt vad den maximala lagringsmängden ligger på. 

Nedan ser du prislistan som gäller just nu:

  • 5 GB lagring kostar 0 kr/mån.
  • 100 GB lagring kostar ca. 16 kr/mån.
  • 1 000 GB lagring + Microsoft 365 Personal kostar ca. 850 kr/år.
  • 6 000 GB lagring + Microsoft 365 Family kostar ca. 1 200 kr/år.

Vilken OneDrive-prenumeration ska du skaffa?

Vilken OneDrive-prenumeration som passar bäst för dig beror på vilka krav och behov du har. Vi uppskattar att omkring 95 % av alla Windowsanvändare klarar sig på 5 GB lagring, alltså den lagringsmängd som alla får och som inte kostar några pengar.

Om du ändå tänkt att köpa ett Microsoft 365-abonnemang där alla Office-program inkluderas, då rekommenderar vi att du satsar på ett lite mer påkostat OneDrive-abonnemang. Att exempelvis betala omkring 850 kr/år för tillgång till alla Office-program samt för att få tillgång till 1 TB lagring, det är en vansinnigt bra deal.

Måste man ha OneDrive om man har Windows?

Nej, du behöver inte använda OneDrive bara för att du använder Windows. Du kan lika gärna välja att lagra filerna lokalt på din egen hårddisk. Men om din dator går sönder kan det bli svårt att återställa filerna, vilket är en stor anledning till att många väljer att använda OneDrive i stället för lokal lagring.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.