Microsoft startar jakten på piratkopior av Windows 7

I dagarna kom det en uppdatering som gör det möjligt För Windows 7 att avgöra om din kopia av Windows 7 är en piratkopia.

Förra veckan kunde man på Windows teamblogg läsa om att det i dagarna kommer en uppdatering som ska hitta och täppa till aktiveringshack på piratkopior.

Uppdateringen kommer att upptäcka mer än 70st kända och potenitellt farliga aktiveringshack. Dessa hack är till för att kringgå Windows aktiveringsteknik och gör det möjligt att installera Windows 7 utan att behöva betala.

Piratkopia Windows 7
Du sitter väl inte med denna version installerad?

För den som sitter på en piratkopia och installerar denna uppdatering kommer Windows 7 att börja varna användaren att den versionen som är installerad är en piratkopia. Skrivbordet byts mot en svart bakgrund och återkommande varningar är att vänta.

Som användare ska man självklart vara försiktig med att ladda ner piratkopior, inte bara Windows 7 och för att det är olagligt, utan även för att dessa ofta innehåller inehåller trojaner, virus och annan skadlig kod.

För tillfället är uppdateringen tillgänglig för nerladdning på Windows Genuine sajt men kommer att komma senare i februari på Windows Update som en viktig uppdatering.

[tags]windows, windows 7, piratkopia, aktiveringshack, uppdateringar, windows update[/tags]

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.