Så gör du för att ladda ner Microsoft Edge

Microsoft Edge är en populär webbläsare, men varför ska du använda dig av Microsoft Edge egentligen och hur gör du för att installera Microsoft Edge?

Dessa frågor och fler besvarar vi i den här artikeln.

5 steg för att ladda ner Microsoft Edge

 1. Ta dig till https://www.microsoft.com/sv-se/edge
 2. Klicka på “Ladda ner Edge”
 3. Klicka på den fil som laddats ner.
 4. Följ installationsinstruktionerna.
 5. Starta programmet.

Men varför ska du använda dig av Microsoft Edge egentligen? Det ger vi dig 6 träffsäkra anledningar till nedan.

6 anledningar att använda Microsoft Edge

 1. Du kan arbeta i tabbar.
 2. Du kan skydda din integritet på ett smidigt sätt.
 3. Du kan surfa inkognito.
 4. Du kan anpassa texten på ett smidigt sätt.
 5. Stöd finns för Netflix i 4K och med Dolby audio.
 6. Det är enkelt att byta webbläsare till Microsoft Edge.

Nedan berättar vi mer om de fördelar vi precis nämnt i mer detalj. 

1. Du kan arbeta i flikar/tabbar

Det är enkelt att skapa en ny flik i Microsoft Edge. Allt du behöver göra är att klicka på skrollhjulet eller plustecknet, sen har du tillgång till ytterligare en flik. En annan bra sak är att flikarna inte kräver så mycket RAM-minne från din dator jämfört med andra webbläsare såsom Google Chrome.

2. Det finns bra sekretessinställningar

Du kan med enkelhet se till att Microsoft Edge inte spårar dig i någon större utsträckning. För att själv välja integritetsinställningar går du till inställningsmenyn och väljer ett av tre alternativ: Strikt, Balanserad eller Bas. 

Med Bas låter du i princip alla annonsprogram (men inte skadliga program förstås) spåra dig, men med Strikt surfar du betydligt mer integritetsskyddat. Om du väljer Strikt blockeras i princip alla annonsprogram samt deras cookies, vilket medför att du inte längre får några personanpassade annonser.

3. Det finns ett bra inkognitoläge

När du aktiverar det inkognitoläge som finns i Microsoft Edge, då sparas inte vare sig webbkakor eller lösenord. Alla som använder samma dator kan alltså inte ta reda på vad du gör på webben om du använder dig av inkognitoläget. Men din internetoperatör kan fortfarande det genom att spåra din IP-adress. För att bli helt anonym på nätet behöver du nämligen en VPN-tjänst.

4. Immersive reader finns tillgängligt

Immersive reader är en funktion som alla Microsoft Edge-användare har tillgång till. Med den funktionen kan du anpassa webbläsarens gränssnitt så att texten blir tydligare. 

Denna funktion är mest lämpad för personer som inte ser så bra, men personer med perfekt syn kan också använda sig av den för att få ett mer stilrent gränssnitt samt en mer lättläst text i Microsoft Edge-webbläsaren.

5. Stöd finns för Netflix i 4K och med Dolby Audio

Microsoft är den enda webbläsaren (i Windows) som klarar av att spela upp spela upp material från Netflix med 4K-upplösning samt med Dolby Audio och Dolby Vision. Det medför alltså att du måste använda dig av Microsoft Edge för att kunna titta på Netflix-serier och filmer med den bästa bildkvaliteten. Åtminstone om du har en Windowsdator.

Läs mer: 7 fördelar med Windows 11

6. Det är busenkelt att byta till Microsoft Edge

Att komma igång med Microsoft Edge tar bara någon halv minut från det att du laddat ner programmet. Du blir först ombedd att befordra Microsoft Edge till din standardwebbläsare, men det behöver du inte göra om du inte vill.

Efter det kan du med enkelhet ladda upp bland annat bokmärken och lösenord från din tidigare webbläsare, så du slipper lägga till dem själv. Så även om du inte planerar att använda Microsoft Edge för jämnan är det fortfarande en bra idé att ladda ner och använda programmet.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.