Kalibrera färgerna i Windows 7

För att få färgerna att se bra ut på din datorskärm måste du göra inställningar och det kallas för att kalibrera bildskärmen.

Kalibrera färgerna på din bildskärm, ska det behövas? Svaret är med högsta sannolikhet ja. När du kopplar in en bildskärm så är den oftast förinställd från fabrik och inget system i världen kan förutspå vilken dator som bildskärmen ska kopplas in i. För att få färgerna att se bra ut på din datorskärm måste du göra inställningar och det kallas för att kalibrera bildskärmen.

Har du någonsin sett två skärmar vara kopplade till samma dator men ändå visa olika färger? Då har de inte varit kalibrerade för att visa så lik bild som möjligt. Jobbar du mycket med att redigera bilder som ska framkallas kan du i värsta fall förstöra dem för att bildskärmen visar en felaktig bild.

Det finns en guide i Windows 7 som underlättar denna konfigurering. Ta fram din manual till skärmen och starta guiden genom att göra så här:

Kalibrera färgerna

1. Klicka Start -> Kontrollpanelen

2. Klicka Utseende och anpassning

Utseende och anpassning i Kontrollpanelen

3. Klicka Bildskärm

Bildskärm i kontrollpanelen

4. I vänsterspalten, klicka Kalibrera färg

Kalibrera färg

5. Nu startar en guide som gör att du kan ställa in skärmen på ett enkelt sätt. Du får ingen proffsbild, för det krävs mer avancerade program och/eller utrustning, men förhoppningsvis ett stort steg i rätt riktning.

[tags]windows 7, kalibrering, bildskärm[/tags]

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.