Inget stöd för Windows XP i Internet Explorer 9

Har du Windows XP så kan du tyvärr glömma möjligheten att installera Internet Explorer 9.

Inget Internet Explorer 9 för Windows XP-användare.

Microsoft har tagit steget att lämna Windows XP utanför med IE9. För dem som hoppas att stödet kommer senare får nog ta och tänka om. Microsoft har sagt att IE9 inte kommer att bli tillgängligt för Windows XP när den slutliga version kommer. Detta gör att IE9 blir den första stora webbläsaren utan XP-stöd.

Man kan förstå att många XP-användare nu blir missnöjda då de enligt augustistatistiken står för 53% av alla operativsystem. Det kan jämföras med Windows 7 som har 22% och Windows Vista som har 10%.

Anledningen till att man skippar stödet för Windows XP är framför allt otillräckligt stöd för hårdvaruacceleringen som används i IE9. Den typen av grafikdrivrutiner som används av IE9 introducerades först i Windows Vista.

Källa: IDG, Microsoft

Läs mer: Allt om Internet Explorer 9

10 Kommentarer

 1. Dåligt. Då så många har XP och inte ens vill byta till 7an.
  Jag tror det är där felet ligger. De vill ha ut 7an till så många som möjligt. Vi användare ska inte få välja själva helt enkelt

  • Du har ju ett val… ha kvar xp eller skaffa w7. och som det stod: ”Anledningen till att man skippar stödet för Windows XP är framför allt otillräckligt stöd för hårdvaruacceleringen som används i IE9. Den typen av grafikdrivrutiner som används av IE9 introducerades först i Windows Vista.”

  • Skulle det vara bara att uppgradera till Win7 så skulle inte steget vara så stort, men det kräver i de allra flesta fall en ny dator, skrivare och diverse ateraljer.
   53% av befolkningens datorer fungerar lite för bra helt enkelt för att bara kastas på tippen för att vi vill ha lite transparenta detaljer i webbläsaren, för det är ju där den stora skillnaden ligger.
   Låt konkurrenterna som t.ex. Google crome,Opera och firefox komma med några nya versioner till XP så ska ni se att det IE9 släpps till XP med.

 2. Jag skulle villja veta varför windows explore 9 inte existerar om man har windows xp? Jag vill bara veta.
  Tydligen är det så att man måste ha nya program hela tiden så fort när det kommer någon ny webbläsare. Kommer windows explorer 10 så blir det något annat ändå. cker det är lite löjligt. Varför inte explorer 9 i windows xp lika väl som explorer 8 tex. Jag bara undrar. Är det för att just den nya versonen av explorer som är nr.9 är så ny så det passar inte för de som har windows xp. För windows xp är inte så gammalt gammlare än windows vista tex. Men det verkar fungera i vista som i nr. 7. Vista och xp är ungefär lika gammalt. Eller? Jag har många frågor som komenarer omkring detta.
  mvh buster

 3. jag hatar att inte explorer 9 inte går på xp så ladda ner custoack tools då går det att ha explorer 9

 4. […] helt önskar glömma existensen av Microsofts sjätte revision av sin webbläsare! Att Microsoft låtit meddela att IE9 ej kommer kunna köras på Windows XP är knappast särskilt goda nyheter i sammanhanget, […]

 5. Tror Microsoft tappar ännu fler kunder på detta sätt. Man måste visa att man även bryr sig om sina XP-användare. Tror inte att man byter till W7 bara för att få IE9, som ändå bara är en Chrome-wannabe. Då är det större chans att man byter webbläsare. Microsoft borde släppa en IE 8.5 där man åtminstone får de nya funktionerna som går att överföra från 9:an.

 6. Ni som kommenterar här har ju verkligen NOLL koll. Den IT miljö jag jobbar i så är inte datorerna speciellt moderna men alla datorer fungerar bättre efter en uppgradering från XP till W7. Microsoft border fasa ut hela XP systemet ännu hårdare så att folk blir tvungna att byta upp sig. Att klamra sig fast vid XP och IE6 är bara tecken på okunnighet.

 7. Vi behöver mer information om windows uppgradering (från xp till W7). Jag menar fördelar och nackdelar med dessa m.m.
  Vänligen
  Siba

 8. Finns en Crome version till XP

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.