De bästa mjukvaruprogrammen att streama live med

Att streama online, exempelvis när du vinner på live odds är såväl populärt som roligt. Men vilka mjukvaruprogram finns det som i sin tur hjälper dig streama online?

Den frågan och fler får du ett träffsäkert svar på i denna artikeln.

De 4 bästa programmen att streama live med

  1. OBS Studio.
  2. OWN3D Pro.
  3. LightStream.
  4. YouTube Live.

Nedan berättar vi mer om de program vi precis nämnt i större detalj.

Läs mer: Autostarta windows 10

1. OBS Studio

Med open source-programmet OBS Studio får du tillgång till kompetent streamingmjukvara utan att du behöver betala för det. Det bästa med OBS Studio är att du kan göra i princip allt då funktionerna är många till antalet. Samtidigt är det en ganska brant inlärningskurva som gäller, vilket kan vara lite avskräckande för nybörjare.

OBS Studio fungerar tillsammans med Windows, Linux och MacOS.

2. OWN3D Pro

OWN3D Pro är egentligen inte ett fristående mjukvaruprogram, utan ett populärt tillägg som fungerar tillsammans med OBS Studio. Anledningen till att många gillar detta tillägg beror främst på att det fungerar så pass bra ihop med Twitch. Det finns nämligen över 600 streamingfilter tillgängliga, och du får även tillgång till licensfri musik.

OWN3D Pro fungerar tillsammans med Windows, Linux och MacOS, det vill säga samma plattformar som OBS Studio fungerar ihop med.

Läs mer: Ladda ner Windows 11

3. LightStream

LightStream är ett populärt mjukvaruprogram som låter dig streama till plattformar såsom Twitch, Facebook och YouTube. Men värt att tänka på är att detta program inte är gratis, och alltså kostar från cirka 50 till 500 kr per månad. Samtidigt tycker såväl hobbystreamare som proffsstreamare att kostnaden är värt det, i synnerhet då programmet är så pass kraftfullt och lätt att lära sig.
Vissa väljer också att streama via spelsidor där man också kan se live odds.

4. Youtube Live

Youtube Live är ett mjukvaruprogram som bara fungerar tillsammans med Youtube, men värt att tänka på är att Youtube faktiskt är den största videoplattformen i världen. De mest populära funktionerna i detta program inkluderar att du kan:

  • Spela in och dela dina videor på Youtube.
  • Livestreama till Youtube.
  • Youtube har en bra algoritm som medför att även små kreatörer kan bli upptäckta av den stora massan om de väljer att ladda upp sina videor via Youtube Live.
  • Spela in och livestreama utan att behöva betala någonting. Det är som många vet gratis att använda sig av Youtube, och så även av detta program.
Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.