De 10 bästa spelen för Windows 10 och 11

I den här artikeln upplyser vi dig om 10 roliga spel som fungerar utmärkt på såväl Windows 10 som Windows 11.

Alla spel som nämns i artikeln finns tillgängliga på Microsoft Store, det vill säga Microsofts appbutik för Windows 10 och 11.

De 10 bästa spelen för Windows

  1. Asphalt 9.
  2. Fallout Shelter.
  3. Three Kingdoms: Destiny Heroes.
  4. WWR: World of Warfare Robots.
  5. World of Warships.
  6. World of Tanks Blitz.
  7. Harpan.
  8. Microsoft Minesweeper.
  9. Microsoft Sudoku.
  10. Microsoft Flight Simulator.

Nedan berättar vi mer om de spel som precis nämnts i större detalj. 

OBS: Samtliga länkar som vi lagt till nedan tar dig till spelens delsidor på Microsoft Store. 

1. Asphalt 9 – ett populärt racingspel (gratis)

Asphalt 9

Asphalt 9 Legends är ett av världens mest populära bilspel. Här kan du köpa saker som nya bilar och turbo-uppgraderingar, men det är samtidigt frivilligt. Detta spel är nämligen minst lika kul även om man inte gör några köp inuti appen. Sammanlagt finns det cirka 70 banor att välja på, och spelet kan du ladda ner kostnadsfritt på Microsoft Store.

2. Fallout Shelter – en grym överlevnadssimulator (gratis)

Fallout Shelter är ett genomtänkt och populärt strategispel där du ska bygga en stark bas med mål att skydda människorna mot en lång rad muterade monster. En av de roligaste sakerna med detta spel är att du kan skicka ut dina överlevare på räder där de bland annat hittar andra överlevare samt nya vapen.

3. Three Kingdoms – ett roligt fightingspel (gratis)

Three Kingdoms är ett kostnadsfritt slagsmålsspel med snygg 3D-grafik. Här kan du bland annat skapa ett lag genom att välja bland 300 starka hjältar. Det är inte helt enkelt att kombinera hjältarna på rätt sätt, så du behöver en strategisk ådra för att kunna komma långt i det här spelet.

4. WWR – ett underhållande robotspel (gratis)

WWR

WWR är ett multiplayerspel där du styr en robot som ska skjuta andra robotar. Spelet är inte särskilt våldsamt, trots att det går ut på att du ska oskadliggöra andra spelare. Det roligaste med det här spelet är alla uppgraderingsalternativ som man kan spela ihop till. 

Du kan även välja att delta i turneringar för att således vinna än bättre priser. 

5. World of Warships – roliga bataljer på havet (gratis)

World of Warships

World of Warships ger dig tillgång till över 300 historiska skepp från bland annat andra världskriget. Det är lättare att ta sig framåt i karriärläget om man köper uppgraderingar, men det behöver du inte göra. Spelet är minst lika kul om du inte betalar någonting, bara du räknar med att kampanjläget tar lite längre tid.

Spelet går i korthet ut på att du ska besegra en massa fiendeskepp på havet. Du tävlar både mot mänskliga motståndare samt datormotståndare, och det är i regel svårast att möta riktiga personer för de är oftast mest oberäkneliga.

6. World of Tanks Blitz – spännande pansarvagnsstrider (gratis)

World of Tanks Blitz

World of Tanks Blitz är ett av världens mest populära multiplayerspel. Här kan du köpa en massa historiska pansarvagnar och tävla mot andra spelare med dem. Det finns bland annat pansarvagnar från Tyskland, USA samt Storbritannien att välja på. Som mest kan du och 6 medspelare spela mot 7 motståndare på samma gång. 

Även detta spel är kostnadsfritt men du kan betala för att göra din pansarvagn snyggare samt mer effektiv. Men det är inte nödvändigt att betala någonting i vårt tycke. Spela några fler matcher bara så har du råd att köpa det du behöver med hjälp av de belöningar du får.

7. Spindelharpan – ett av världens mest populära kortspel (gratis)

Spindelharpan

Spindelharpan är ett av de mest ikoniska spelen på hela Microsoft Store. Oavsett vilken typ av patiens du vill spela finns sannolikt den versionen i detta kortspel som likt många andra spel i listan är helt gratis. 

8. Microsoft Minesweeper – ett populärt minröjarspel (gratis)

Microsoft Minesweeper

Microsoft Minesweeper är ett klassiskt strategispel för Windows som fått ett rejält ansiktslyft. Och det är inte konstigt då spelet faktiskt släpptes för över 20 år sedan. Utöver den tillpiffade grafiken har Microsoft även valt att lägga till ett äventyrsläge samt ett flertal nya funktioner som båda bidrar till att denna Windows-klassiker fortfarande är värd att spela.

9. Microsoft Sudoku – ett populärt räknespel (gratis)

Microsoft Sudoku är ett kostnadsfritt spel där du kan utmana dig själv på en spelplan som är betydligt snyggare än tidigare. Microsoft har även valt att lägga till 4 nya teman som gör att spelet inte känns långtråkigt i första taget.

10. Microsoft Flight Simulator – ett realistiskt flygspel (599 kr)

Microsoft Flight Simulator kostar idag 599 kr, men du kan spela det kostnadsfritt om du väljer att teckna dig för prenumerationstjänsten Microsoft Game Pass. I detta spel navigerar du med hjälp av Bing Maps, vilket medför att du kan flyga i princip var som helst.

Du kan bland annat flyga vid Eiffeltornet, eller varför inte över ditt eget hus?

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.