Byta bakgrundsbild i Windows 7 Starter edition

Om du köpt en dator med Windows 7 Starter edition har du ingen möjlighet att ändra bakgrundsbild på normalt sätt. Här får du tips på hur du kan ändra bakgrundsbilden på alternativa sätt.

Guiden uppdaterad 2011-10-10 och alla gamla inaktuella kommentarer är raderade

Ni som har Windows 7 Starter edition har troligtvis redan märkt att det inte går att byta bakgrundsbild. Varför Microsoft har valt att låsa denna funktion är väldigt märkligt men det har troligtvis sina förklaringar.

I tipset där jag förklarar hur man byter bakgrundsbild har det kommit många besvikna kommentarer just om det att man inte inte kan byta bakgrundsbild i Windows 7 Starter edition. Det finns några ”workarounds” på hur man byter bakgrundsbild ändå och det kommer troligen att dyka upp fler lösningar. Det som fungerar bäst för tillfället är Oceanis Change Background Windows 7.

Ändra bakgrundsbild i Windows 7 Starter Edition

Detta är inte supporterat av Microsoft. Du följer guiden på egen risk!

Med detta program kan du byta bakgrundsbild och även skapa ett bildspel där du väljer ett antal bakgrundsbilder som sedan visas som bakgrundsbild med ett intervall som du väljer.

1. Ladda ner programmet Oceanis Change Background W7 som du hittar en bit ner på sidan.

Ladda ner Oceanis

2. Packa upp zip-filen

3. Installera programmet genom att starta Oceanis_Change_Background_W7.exe

4. När installationen är klar, starta om datorn

5. När datorn startat om ser bakgrunden ut så här, starta programmet genom att klicka på Oceanis-ikonen på skrivbordet

Starta Oceanis

6. Bläddra efter bakgrundsbilder (1). Välj flera om det ska vara ett bildspel och välj intervall (2). Bestäm hur bilderna ska fylla skärmen (3) och klicka Spara ändringar (4) när du är klar.

Konfigurera Oceanis

7. Du har nu en ny bakgrund

OBS: Om programmet skulle sluta fungera efter att du installerat Windowsuppdateringar, avinstallera programmet och installera det igen så ska det fungera.

Skriv gärna en kommentar om du hittar ytterligare sätt att ändra bakgrundsbilden på.

10 Kommentarer

 1. när jag klickar på länken för att ladda ner det programet som du har skrivit att man behöver kommer man in på något helt annat, har försökt på alla sätt att hitta de programet du har skrivit men hittar inte det någonstans snälla hjälp mig

  • När du klickar på länken så hittar du nedladdningslänken längre ner på sidan. Jag har lagt till en bild som förtydligar detta.

 2. Ett annat problem som dykt upp är att det inte går att spela upp mina .mod filer från JVC-filkamera i Windows mediaplayer eller Quicktime. Finns det någom lösning? Nu har jag laddat ner VLC-player vilket fungerar.

 3. Jag hittar inte länken så att man kommer till sidan.

 4. Glöm de! Jag hitta xD

 5. Jag kommer till sidan, men när jag väl ska trycka på download, laddar det och en ny sida kommer upp där det står ”bad gateway” Snälla hjälp mig!

 6. Hej, Jag Följde Guiden och den funkade bra. Problemet att ni inte hittar är att ni gör fel så jag är trevlig och länkar till det: http://winaero.com/download.php?view.3

  Origanl Bakgrundsbildens sök väg är %windir%\web\wallpaper\windows\img0.jpg

  Gör detta på egen risk*

 7. Är det gratis att ladda ner det?

 8. finns ngon som kan veta vad filen heter?

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.