13 bra tillägg till Google Chrome

Tillägg till Google Chrome finns det många av. Här listar jag 13 stycken tillägg i alla möjliga kategorier som jag rekommenderar att du testar.

Google Chrome är inte bara en snabb och smidig webbläsare. Den har, precis som andra webbläsare, även möjlighet att lägga till småprogram som kallas tillägg eller extensions på engelska.

Det finns tusentals olika tillägg till Chrome i olika kategorier och som man kan förvänta sig så är det stor skillnad i kvalitet på dem.

Här är en lista på 13 tillägg som jag själv tycker är värda att testa:

13 bra tillägg till Google Chrome

IE Tab

Vissa sidor har inte stöd för Google Chrome. Dessa sidor blir visserligen färre och färre men de finns fortfarande där ute och stöter du på en sådan sida är IE Tab perfekt.

Du startar en Internet Explorer tab inuti Google Chrome så att du slipper starta IE i onödan. Smart va?

Ladda ner IE Tab

Page Rank

Håller du på med egna hemsidor och/eller bloggar eller bara är nyfiken på vilken PageRank en sida har så är det detta tillägg som du ska installera. Varje sida har en PageRank mellan 0 och 10 där 10 är bäst. Idag har PageRank inget egentligt värde för en hemsida men det kan ända vara kul att se vad man har.

Ladda ner PageRank

Resolution Test

Resolution Test är ett perfekt tillägg om man vill se hur en sida ser ut i olika upplösningar. Är du en webbutvecklare så är ett sånt här tillägg ett måste. Alla vanliga upplösningar störs i tillägget.

Ladda ner Resolution Test

AdBlock

Det absolut populäraste tillägget för Chrome är AdBlock. Precis som det heter så blockerar det reklam på hemsidor. Jag förstår varför det är populärt men jag är splittrad i frågan om reklam då det ibland är ett nödvändigt ont för en hemsida att gå runt och kunna fortsätta ge gratis information.

Har du en seg internetuppkoppling kan detta tillägg få upp hastigheten ordentligt.

Ladda ner AdBlock

FastestChrome

Ökar din produktivitet och laddar sidor automatiskt innan du klickar på en nästa länk.

Ladda ner FastestChrome

SmoothScroll

Med SmoothScroll kan du scrolla webbsidor lite smidigare än det ryckiga sättet du kanske är van vid. Tillägget har stöd för scrollning med både mushjul och tangentbord.

Ladda ner SmoothScroll

Facebook for Google Chrome

Ett inofficiellt plugin till det populära Facebook. Du kan bland annat läsa alla nyheter och posta egna uppdateringar utan att behöva besöka Facebook.

Ladda ner Facebook for Google Chrome

Chromed Bird

Med Chromed Bird kan du hålla dig uppdaterad på vad som händer på din Twitterström. Chromed Bird är full med funktioner, till exempel att skicka tweets, retweets, dela, favorisera och radera tweets.

Ladda ner Chromed Bird

Fittr Flickr

Delar du ofta foton på Flickr ska du absolut kolla in detta tillägg som gör ditt Flickrliv enklare.

Ladda ner Fittr Flickr

Google Mail Checker

Ett tillägg som hela tiden kollar om det du fått något nytt email på Gmail. Så fort det dimper ner ett email i din brevlåda ser du på ikonen hur många olästa mail du har. Klicka på ikonen och du hamnar på gmail. Lätt och smidigt!

Ladda ner Google Mail Checker

AniWeather

AniWeather ger dig animerad information om hur vädret är på den lokation du valt i inställningarna. Du ser även gradantalet på ikonen uppe till höger. Ett klick på ikonen ger en 4-dagars väderprognos. Nackdelen är att mindre städer inte går att lägga till.

Ladda ner AniWeather

LastPass

LastPass är ett grymt tillägg som sparar alla dina lösenord i ktypterad form på deras servrar. Du kommer med andra ord alltid att ha dina lösenord sparade även om du ominstallerar din dator eller har flera datorer som du loggar in på.

En annan funktion är att du kan få formulär ifyllda med automatik om du fyller i all nödvändig information.

Enda nackdelen är att du måste skapa ett konto där allt sparas. Fördelen är att det går fort och att funktionerna i LastPass vida överskrider nackdelen med att skapa ett konto.

Ladda ner LastPass

Proxy Switchy!

Om du hoppar runt mellan olika nätverk där man kopplar upp sig mot internet på olika sätt är Proxy Switchy! ett riktigt bra tillägg. Konfigurera olika proxyinställningar och ändra mellan dessa med ett musklick. Lättare kan det inte bli!

Ladda ner Proxy Switchy!

Har du ett tips på tillägg?

Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina bästa tillägg till Google Chrome

3 Kommentarer

  1. Google Mail Checker Plus är ett strå vassare. Sedan tycker jag XMarks är toppen.

  2. Körde xmarks tills jag upptäckte http://delicio.us som ROCKAR!

  3. Sexy Undo Close Tab När du upptäcker att du inte skulle stängt just den fliken du stängde…

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.